A délelőtti emelkedés késő délelőtt gyengülésbe fordult, a piros tartományt kora délután hagyta el ismét a BUX-index, hogy aztán egészen a napon belüli csúcsnak számító 20 865 pontig emelkedjen a kereskedés végéig. A pesti tőzsde nagyjából úgy teljesített, mint a varsói wig20-index, felülmúlta viszont a 0,3 százalékkal erősítő prágai börzét.

A vezető papírok között az OTP 0,9 százalékkal 5465 forintig drágult, legutóbb tavaly októberben zárt ilyen magasságban a bankpapír. Reggel 5486 forintig is emelkedett az árfolyam, erre azonban egy körülbelül 80 forintos visszaesés következett, ahonnan ismét emelkedésnek indult a bankrészvény.

Szerdán azonban a többi blue-chip is emelkedett. A legnagyobb mértékben, 1,8 százalékkal a Mol árfolyama nőtt, ami 16 390 forintig juttatta az olajpapírt. A Mol részvényeit semlegesre minősítette a JPMorgan; az elemzők 16 200 forinton tartják reálisnak a Mol részvényárfolyamát.

A Richter 0,5 százalékkal 38 500 forintig kúszott föl, forgalma ezúttal is közel 2,2 milliárd forint volt. A Magyar Telekom a kereskedés végére 0,4 százalékkal 807 forintig emelkedett. Az Egis-papírért a vevőknek 1,6 százalékkal kellett többet adni az előző tőzsdei nap végén kialakult árhoz képest, ami konkrétan 19 750 forintot jelent.

A legnagyobb, közel 15 százalékos pozitív változás a Freesoft árfolyamában volt. Értesüléseink szerint az árfolyam robbanása azután következett be, hogy a Humansoft korábbi tulajdonosai, Illés Antal, és felesége eladta összes Freesoft-részvényét. Jelentős, 6,3 százalékos árnövekedést ért el az FHB is, így délután fél öt után 1255 forinton forogtak a papírok. A legkomolyabb, 6 százalék körüli esést a Bookline szenvedte el alacsony forgalomban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!