Új eurócsúcs, közel volt a 305 forint

A hazai deviza újabb határt szakított át hétfőn, kora délután minden idők leggyengébb szintjére ért.
NAPI Online, 2009. február 16. hétfő, 16:45
Fotó:

Az új eurócsúcsot a 304,75 forintos szint jelentette - tájékoztatott Ötvös Mihály, a Commerzbank devizakereskedője. Háromnegyed öt tájban 303,10 forint volt az ár, míg a napközben 239 közelében tetőző dollár 237 alá korrigált, a svájci frank viszont 204 forint felett maradt.


A forint ezúttal sem egyedül gyengült, a prímet a lengyel deviza vitte. Az euró zlotyjegyzése 4,83, csehkorona-kurzusa pedig 29,26 felett is megfordult. A zloty esetében arra reagálhatott a piac, hogy a lengyel jegybank kormányzó-helyettese közölte: nincs szükség intervencióra, hacsak az árfolyam nem fenyegeti az inflációs célt.


A befektetők a kelet-európai térség magas kockázatát árazzák, akár a devizaárfolyamokat, akár a CDS-eket, akár a kötvényhozamokat nézzük - vázolta a helyzetet a szakember. Hozzátette: valószínű, hogy nem áll meg a forint gyengülése, azaz kisebb csodának kéne történnie, hogy 298 felé vegye az irányt az euró. A Takarékbank reggeli jelentése úgy fogalmazott: nincs jelenleg a nemzetközi piacokon olyan hír, amely támaszt tudna nyújtani a fejlődő piaci fizetőeszközök számára.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK