Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) értesíti a befektetőket, hogy az A-Híd Zrt.-vel 4 db generálkivitelezői szerződést írt alá - olvasható a bejelentésben.

A közzétett helyrajzi számok alapján a BIF már több mint 10 éve tervezett projektjében, a Harsánylejtő lakópark építésében vehet részt az A-híd Zrt. A telkeken 2 szintes lakások és terepszint alatti teremgarázst is építenek. A cég a kivitelezési munkálatokat a kulcsra kész állapotig vállalta.

Az A-Híd Apáthy Endre és családtagjainak többségi érdekeltségébe tartozik. Korábban a Simicska Lajoshoz tartozó Közgéppel indult közbeszerzéseken, viszont a kormány és a vállalkozó 2015-ös szakítása után a Szíjj László tulajdonolta Duna Aszfalttal pályáznak közösen. (Szíjj László, aki a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2017-es listáján a 21. helyen állt mintegy 40 milliárd forintra becsült vagyonnal. Az útépítő cég 2015-ben 124,5 milliárd forint nettó árbevétel mellett 11,1 milliárdos adózott eredményt ért el. Szíjjnek és a Duna Aszfaltnak több közös vállalkozása van Mészáros Lőrinccel, illetve a Mészáros és Mészáros Kft.-vel (Visonta Projekt Kft., Marlera-Istria Kft., CLH Hűtés- és Klímatechnika Kft., CLH Klímaszervíz Kft.)

Az A-Híd és a Duna Aszfalt legutóbb az M4 Berettyóújfalu és Nagykereki közti szakaszának építését nyerte el az állam közbeszerzésén.  A cégek két ütemben összesen 29,5 kilométer autópályát építenek magasépítési létesítményekkel, nettó 98 milliárd forintért.

Május elején a BIF-ben egy BNIF Asset Management AG nevű svájci, zürichi bejegyzésű vagyonkezelő társaság összesen 32,99 százaléknyi (8,49 millió darab részvényt jelentő) pakettet vásárolt. A cég tulajdonosainak pontos kiléte egyelőre nem ismert, azonban több forrás is Mészáros Lőrincet sejti a háttérben.

(A Napi.hu főszerkesztője, Korányi G.Tamás és a Napi.hu-t kiadó CEMP-csoport elnöke, Spéder Zoltán egyaránt rendelkeznek BIF-részvényekkel.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!