Új ingatlanalap kezdte meg működését

Megkapta a befektetési alapok kezelésére vonatkozó felügyeleti engedélyt a 120 milliós alaptőkével, januárban létrehozott Indotek-Invesments Befektetési Alapkezelő Zrt.
NAPI, 2009. augusztus 27. csütörtök, 10:08

A Florange Property Ingatlanforgalmazó és Hasznosító Kft. 100 százalékos tulajdonában lévő társaság a közeljövőben kizárólag zártkörű, ingatlanforgalmazási tevékenységre létrehozott befektetési alapok üzemeltetését tervezi.

A vállalkozás elsődleges tevékenysége jövedelemtermelő ingatlanok bérbeadása lesz - jelentette be Titkos Alexandra, az új társaság front office vezetője. A cég képviselője elmondta, az Indotek-Invesments jelenleg az egyetlen olyan befektetési alapkezelő az országban, amely a válságban megrendült vállalkozások ingatlanvagyonának restruktúrálásával foglalkozik.

Szakértői becslések szerint a kockázatos vállalati hitelállomány már eléri a kinnlevőségek 5 százalékát. Az Indotek-Invesments a hitelezőkkel, elsősorban bankokkal kíván szoros együttműködést kialakítani, akik részéről már most, a kezdeti stádiumban is igen élénk érdeklődés tapasztalható.

A tervek között az értékesítést követő visszabérlési lehetőséget felkínáló konstrukció is szerepel. Ez a megoldás nem csak a túlélést jelentő tőkét, de a termelés folyamatosságát is biztosítja a tőkehiányos, vagy bajba került vállalkozásoknak - emelte ki Titkos Alexandra.

A befektetési jegyek jegyzésére elsősorban az Indotek Csoport már meglévő befektetői körének lesz lehetősége.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK