A korszerűen védett bankjegysorozatnak, illetve a fejlesztéseknek köszönhetően 2001-ben 40 százalékkal csökkent a fellelt hamisítványok száma: tavaly 1 millió forgalomban lévő bankjegyre 20 hamisítvány jutott, ami az európai átlagnak megközelítően egyharmada - számolt be az MTI. Az MNB közlése szerint 2002 március végén 209 millió bankjegy volt forgalomban, 5 százalékkal kevesebb, mint 1997 júliusában. A forgalomban lévő bankjegyek értéke ez idő alatt a duplájára, 1 100 milliárd forintra nőtt.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!