Új kontinenst hódít meg a magyar szupergyógyszer

Ausztráliában és Új-Zélandon is forgalmazni fogja a Richter a cariprazine-t.
Herman Bernadett, 2019. május 24. péntek, 10:14
Fotó: Pixabay

Licencszerződést írt alá a Richter és a Seqirus a cariprazine ausztráliai és új-zélandi értékesítéséről - jelentették be a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A megállapodás értelmében a Richter szállítja a terméket, a Seqirus törzskönyvezi és értékesíti a készítményt Ausztráliában és Új-Zélandon. A Richter a szerződés aláírásakor, valamint a későbbiekben mérföldkő bevételekben fog részesülni.

"Nagy örömünkre szolgál a partneri kapcsolatok kiépítése, mert ez lehetőséget teremt arra, hogy a cariprazine világszerte eljusson a mentális betegségekben szenvedőkhöz." - nyilatkozta Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója.

"Nagy érdeklődéssel várjuk a skizofrénia kezelés ezen innovatív készítményének forgalmazását, valamint a Richterrel történő együttműködést. Ez a készítmény fontos eleme a Seqirus növekvő termékportfóliójának és tovább erősíti az Ausztráliában és Új-Zélandon licencbe vett termékek széleskörű palettáját." - mondta Lorna Meldrum, a Sequirus Asia Pacific kereskedelmi műveleteinek alelnöke.

A cariprazine-t pszichiátriai betegségek, például skizofrénia és bipoláris betegség tüneteinek a kezelésére használják. A Richter árfolyama a hír reggeli bejelentése után csaknem 2 százalékot emelkedett a tőzsdén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.05.24 10:52

@na4: Gratulálok Kisfiam!
Jó sok beteget, hadd legyenek sikeresek a gyógyszergyártók.
Ilyenkor szokták még kívánni ha pénzt kapsz, költsd gyógyszerre!
:-)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2019.05.24 10:47

Jó hír, sok sikert, és sok sikertörténetet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html