Új kötvénnyel védekezhetünk az árfolyamesés ellen

Hozamfutár néven csütörtöktől jegyezhető a TakarékBank új, másfél éves futamidejű strukturált kötvénye. Az értékpapír az első és az utolsó hat hónapra fix kamatot, míg a középső féléves periódusra az európai tőzsdék mozgását jól leképező EuroStoxx50 index mértékéhez kötött hozamot fizet.
NAPI, 2010. február 25. csütörtök, 10:15
Fotó:

A kötvénnyel tehát akkor járhatunk jól, ha őszig esés jöna tőzsdéken, utána viszont újra szárnyra kapnak a részvényárfolyamok.

A kötvény 18 hónapos futamideje során kétszer az első és a harmadik félév végén éves szinten 7,5, illetve 5 százalékos kamatot fizet.

A második periódus hozama viszont a kötvény mögött álló részvények teljesítményétől függ.

A Takarékbank tájékoztatása szerint kedvező részvénypiaci mozgások esetén a kötvény teljes futamidőre fizetett hozama több mint 13 százalék lesz, míg a legrosszabb esetre is garantálnak 6,25 százalékos kamatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK