Az elmúlt néhány hétben a külföldi részvényekben a napi átlagos forgalom 40 millió forint volt, s ez "egyértelműen jelzi, hogy a befektetők érdeklődést mutatnak az új termékek iránt" - olvasható a BÉT közleményében, amelyben hangsúlyozzák, hogy a BÉTa piac a BÉT "meghatározó újítása".

A BÉT közgyűlése 2011. április 29-én 2015-ig szóló stratégiát fogadott el. A korábbi tájékoztatás szerint a stratégia alapja a tőzsdeszövetségen belül a közös kereskedési platformra átállás. A stratégiai célok között a kibocsátói kör szélesítése, a tagság bővítése, a hatékony információ-értékesítés és a belföldi befektetői bázis erősítése szerepel.

A BÉT közleménye emlékeztet arra, hogy 2011 júliusában lépett hatályba az a törvény, amely lehetővé teszi szabályozott ingatlanbefektetési társaságok alakítását kötelező tőzsdei bevezetéssel.

Változás a szabályozás alapján az is, hogy 2012. január elsejétől a tartós befektetési számlán már nem csak forintban, hanem külföldi devizában denominált befektetések is elhelyezhetők, így egyebek között a BÉT-en forgó certifikátok és külföldi devizában denominált részvények is.

A BÉT az elmúlt évben is sokat tett a magánbefektetői réteg, a pénzügyi oktatás és a vállalati kultúra erősítéséért - emeli ki a közlemény. Tavaly országszerte közel 50 ingyenes oktatást tartottak többek között egyetemisták és középiskolások részére. Tavaly már másodszor rendezte meg a BÉT azt a programsorozatot is, amelynek során a korai fázisban lévő vállalkozások (start-up) mutathatták be üzleti stratégiájukat, és kereshettek magánbefektetőket, illetve kockázati tőketársaságokat tőkebevonás céljából.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!