A Budapesti Értéktőzsde szeptember 12-i hatállyal kereskedési jogot adott az Emita Értékpapír Befektetési és Szolgáltató Rt. számára a tőzsde részvényszekciójában és származékos szekciójának határidős piacán. Az egy évvel ezelőtt alakult, zártkörű rt.-ként működő brókercég július 18-án szerzett szekciótagságot a részvény- és származékos szekcióban, és szeptember 8-án teljesítette a kereskedési jog megszerzéséhez szükséges technikai feltételeket is. A 150 millió forintos jegyzett tőkével működő Emita kizárólagos magyar tulajdonban van, a cég tulajdonosa a GMI Tanácsadó és Szolgáltató Kft. A társaság közlése szerint a teljes körű befektetési szolgáltató tevékenységet végző brókercég elsősorban az állampapír-kereskedelemben kíván piaci részesedést szerezni. A társaság alaptőke-emelést tervez végrehajtani a közeljövőben, ezt követően a cég értékpapír kereskedői státuszú jogosultságot szerez. A brókercég a nemzetközi pénzpiacok felé is nyitni kíván, így ügyfelei hamarosan külföldi értékpapírokkal kapcsolatos ügyletekre adhatnak megbízást.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!