A szerződő felet, annak kérésére a Rábánál nem kívánták az MTI kérdésére elárulni.

A Rába a "prominens" teherautó-gyártó közvetlen beszállítója lett, ami a magyar cég céljához vezető újabb lépés a stratégiai partnerség eléréséhez vezető úton - olvasható a közleményben.

A Rába termékek prémium kategóriás tehergépjárművekbe épülnek be. A közlemény megjegyzi, hogy a "beszállítói szerződés a korábbi éveknél lényegesen magasabb értékesítési volument jelent".

Az új megállapodással évente mintegy százezer új teherautót gyártanak Rába futómű-termékekkel.

A Rába legutóbb június 14-én jelentette be, hogy 2015 végéig szóló, mintegy 30 millió euró értékű megállapodást írt alá a német tulajdonú BPW Hungária Kft.-vel pótkocsi futóművekbe épített kovácsolt tengelycsonkok szállításáról.

A Rába Nyrt. üzleti portfóliója a futómű, az alkatrész és a jármű üzletágból áll. A futómű fejlesztő és gyártó társaság speciális futóművekkel és nagy sorozatú futóműalkatrészekkel van jelen stratégiai exportpiacain: az Egyesült Államokban, az Európai Unió és a FÁK-országaiban.

A Rába részvényei a Budapesti Értéktőzsde A kategóriájában forognak. A papír a hétfői kereskedést 810 forinton, a pénteki záróárral megegyező árfolyamon kezdte, és 11 órakor - közel kilencmillió forintos forgalomban - 820 forinton állt. Az elmúlt 52 hétben a részvény legmagasabb árfolyama 988, a legalacsonyabb 740 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!