A Concorde Alapkezelő 6,3 százalékra növelte befolyását az Ány Biztonsági Nyomdában - jelentette be a Nyomda. A cég tegnap tőzsdei átruházás során 934 ezer 266 részvényre növelte részvényei számát.

A bejelentésben említett tőzsdei átruházás valószínűleg a tegnap született 330 ezer darabos kötés volt, amely az egyébként nem túl likvid Ány Biztonsági Nyomda piacon meglehetősen nagynak számít. A társaság legnagyobb tulajdonosa Erdős Tamás és a vele összehangoltan eljáró cégek együtt közel 25,15 százalékos tulajdoni hányaddal, az Aegon csoport 18,23 százalékkal, a Genesis Emerging Markets Opportunities Fund és a Pershing LLc. 6,52, illetve 6,35 százalékkal, Gyergyák György 2,7 és Zsámboki Gábor vezérigazgató 0,73 százalékkal. Ezenfelül van még 3 százaléka a munkavállalóknak és 3,03 százalék a cég saját tulajdonában a cég honlapjának információi szerint. Az új nagytulajdonos megjelenése pozitív hír a részvényesek szempontjából, bár a részvények nagyobb részét vélhetően már egy ideje őrizgeti.

 

(A cikk szerzője rendelkezik Állami Nyomda részvényekkel.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!