Megvalósul az elszámolás január 12-én a Mol és az UniCredit Bank között a tavaly létrejött opciós szerződés alapján - jelentette be az olajcég - írja a Portfolio.hu

Egyidejűleg a Mol és az UniCredit opciós szerződést kötött, amelyek eredményeként a Mol 2017. január 12-ei hatállyal legfeljebb 5 380 496 darab részvényre vonatkozóan amerikai típusú vételi opció, az UniCredit pedig európai típusú eladási opció jogosultjává válik. Mindkét opció lejárata 2017. november 14., mely összesen maximum kétszer, évente egy-egy évvel meghosszabbítható - áll a közleményben.

Az opció tárgyát képező részvények darabszáma valamint az új vételi és eladási opció kötési árfolyama 2017. január 10-én kerül meghatározásra, melyekről a Mol külön tájékoztatást ad ki.

A Mol közvetlen és közvetett tulajdonában jelenleg 7 914 159 A-sorozatú, valamint 578 C-sorozatú Mol törzsrészvény van.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!