Új pályázat készül az Energopetrolra?

Új privatizációs pályázat kiírására készül az Energopetrol ügyében a bosnyák kormány – jelentette az ebroker.hu az MTI-Eco horvát lapokból vett hírére hivatkozva. A korábbi pályázatot – amelyen a Mol Rt. és az INA által alkotott konzorcium nyerte el a kizárólagos tárgyalások jogát – állítólag érvénytelenítik. A Mol Rt. nem kommentálta az értesülést.
NAPI Online, 2005. augusztus 8. hétfő, 19:24
Fotó:

Az ok a lapértesülések szerint az a tárgyalásokat már hosszabb ideje megakasztó vita, amelynek tétje körülbelül 15 millió euró, azaz mintegy 30 millió bosnyák márka. A Mol-INA konzorcium eredetileg ugyanis 5,1 millió eurós vételárat, 150 millió márkányi beruházást és a cég adósságaiból 60 millió márka átvállalását ajánlotta a vállalat 67 százalékának ellenértékeként. A bosnyák kormány ezen annyit szeretne változtatni, hogy a 60 millió márka helyett 92 millió márka legyen az adósságátvállalás, viszont ugyanennyivel kevesebb beruházást vállaljon a konzorcium. Ezt Kántor Sándor, a Mol kommunikációs vezetője korábban azzal utasította el, hogy a 65 kútból álló hálózattal rendelkező cégnél égető szükség van a befektetésekre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK