Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Gyakorlatilag ez egy újabb kísérlet arra, hogy irodák nyitása nélkül terjeszkedjen a pénzintézet. Oroszországban csak a Tinkoff Bank vezetett be hasonló modellt eredményesen - írta a Kommerszant.

Az OTP oroszországi leányvállalatánál megerősítették az új üzleti modell bevezetésének tervét. A Touch Bank elnevezéssel egy új márka és nem egy új jogi személy működik majd - magyarázta a tekintélyes orosz politikai-gazdasági lapnak Andrej Kozljar, az OTP projektet irányító igazgató. Tájékoztatása szerint céljuk a pénzintézet üzleti modelljének a diverzifikációja, a kockázatok csökkentése az üzletág bővítése révén.

Oroszországban ez különösen időszerű a fogyasztói hitelezésben kialakult nagy verseny közepette - mondta Kozjlar. "A válság a lehetőségek időszaka. Sokan felszámolják az üzletüket, bezárják a bankfiókokat anélkül, hogy azokat megfelelő internetes megoldásokkal helyettesítenék, és ezzel gondot okoznak az ügyfeleknek" - érvelt az igazgató.
A projektre az OTP csoport 40 millió eurót, mintegy 12 milliárd forintot fordít.

Moszkvában szeptemberben indítják a Touch Bankot, amelyet kísérleti jelleggel négy oroszországi régiós központban, Nyizsnyij Novgorod, Rosztov-na Donu, Szamara és Volgográd városokban már működtetnek.

Az OTP a kezdeti szakaszban évi 14 százalékos kamattal járó betéti kártyákat bocsát az ügyfelek rendelkezésére, és a közeljövőben hitelezést is elindítja - nyilatkozta a projektet vezető igazgató.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!