Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A DJIA indexe már a nyitás után nem sokkal napon belüli csúcsot döntött, amit még feljebb lökött egy vártnál jobb szolgáltatóipari ISM adat is és bár a nap végére az index visszább vett a szárnyalásból, így is sikerült megdöntenie a 2007. október 9-én beállított 14 165 pontos rekordját. A Dow indexe a keddi kereskedési napot végül 126 pontos - vagy 0,9 százalékos - emelkedéssel 14 254 ponton fejezte be.

A MarketWatch azonban megjegyzi, hogy a fő index új csúcsa azt is jelentheti, hogy egy mostani "bevásárlás" a csúcson való vételt jelentené. Legutóbb ugyanis, amikor a blue chip index rekord szintet ütött, az azt követő 17 hónapban 54 százalékot zuhant, miután a pénzügyi válság 12 éves mélypontra lökte a muatót.

Ráadásul az is aggodalomra adhat okot, hogy amint a Fed elkezdi visszavonni a gazaságösztönző programjait - amelyek mellesleg az index 2009 márciusa óta tartó 118 százalékos rallyja mellett párhuzamosan jelen voltak - a részvények elveszítik a legfontosabb támaszukat. Optimistább vélemények szerint azonban az emelkedés mögött nemcsak a Fed programjai állnak.

Az S&P-500 indexe 1 százalékos emelkedéssel 1540 ponton zárt, 25 ponttal elmaradva az eddigi legmagasabb záróértékétől. A Nasdaq 1,3 százalékkal emelkedve 3224 ponton zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!