Új rekord született Amerikában

A tengerentúli tőzsdék masszív emelkedéssel zártak pénteken.
Napi.hu, 2013. november 8. péntek, 22:40
Fotó: Napi.hu

A főbb egyesült államokbeli tőzsdeindexek 1-1,5 százalék közötti erősödéssel fejezték be a hét utolsó tőzsdenapját, miután a vártnál jóval kedvezőbb munkanélküliségi adat látott napvilágot. A hangulatot a közel kétéves mélypontra süllyedő michigani hangulatindex sem rontotta el.

A Dow Jones ipari átlagmutatója több mint 1 százalékkal, 168 ponttal 15 762 pontig erősödött, így megdöntötte a szerdán felállított csúcsot. Az S&P 500 index 1,4 százalékkal 1771 pontig, a Nasdaq pedig 1,6 százalékkal 3919 pontig emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK