Új rekordot ütött a Dow

Két makroadat mellett vállalati sztorik és gyorsjelentések színesítették a mai kereskedést Amerikában. A kereskedés általános jó hangulatban indult, Yellen figyelmeztető szavaival nem igazán foglalkoztak a befektetők ma sem. A vezető amerikai indexek kisebb pluszban zártak, a Dow új rekordot állított be.
portfolio.hu, 2014. július 16. szerda, 22:47
Fotó: Reuters

A Dow Jones index új rekordja fél százalékos emelkedést követően: 17138 pont lett. A Dow idén már 15-ször döntött csúcsot. Az S&P 500 0,5 százalékos emelkedése mellett a Nasdaq 0,2 százalékot ment.

A nap nyertese a Dow komponensei közül az Intel lett 4,1 százalékos emelkedéssel, a nap vesztese pedig a Nike, amely 1,6 százalékot veszített érékéből.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK