Új részvény a határidős piacon

Tegnaptól kereskedhetnek az Appeninn részvényeire szóló határidős termékkel a befektetők. A kevesebb mint egy évvel ezelőtt tőzsdére kerülő részvény több mint 80 százalékot emelkedett.
NAPI, 2011. május 25. szerda, 11:18
Fotó:

A kedden debütált új származékos termék kereskedésének és elszámolásának menete és lejáratkori teljesítése megegyezik az egyedi részvény alapú határidős kontraktusok piacán megszokott általános BÉT- gyakorlattal. Eszerint a határidős Appeninn-nel a négy negyedévzáró hónap (azaz a legközelebbi március, június, szeptember és december) mellett az azokon kívüli 2 legközelebbi hónapra lehet kereskedni. Egy határidős Appeninn kontraktus 100 részvénynek megfelelő mennyiséget testesít meg, napi maximális árelmozdulása 140 forint lehet.
"Eddig is nagy örömünkre szolgált, hogy gazdálkodási tevékenységünk elismeréseként a befektetők bizalmukkal tüntették ki az Appeninn részvényeit, mostantól pedig még szofisztikáltabb megoldásokra is módot ad a bővülő kínálat." - mondta el Székely Gábor, az Appeninn Holding igazgató tanácsának elnöke a határidős termék bevezetése kapcsán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK