A Wallis Asset Management (WAM) tájékoztatása szerint az AutoWallis Nyrt-ben meglévő részvényeiből pénteken 6 106 960 darabot értékesített tőzsdén kívüli (OTC) tranzakció keretében az AGY69 AG-nek, amely a társaság korábbi nagytulajdonosának, ifj. Ádámosi Györgynek az érdekeltségébe tartozik.

A WAM célja az értékesítéssel annak a célkitűzésnek a támogatása, hogy a tőzsde autós cégének részvényei már idén márciusban bekerüljenek a BUX kosárba. A tranzakciót követően a WAM a kibocsátott szavazati joggal rendelkező törzsrészvények 79,92 százalékával rendelkezik.

A BUX indexbe kerülés egyik feltétele az öt közül a közkézhányad nagyságára vonatkozik. Vagy azt kell elérni, hogy az adott cég részvényeiből a közkézhányad kapitalizációja minimum 5 milliárd forint legyen, vagy azt, hogy a teljes, tőzsdére bevezetett (közkézhányaddal korrigált) részvénymennyiség kapitalizációjának minimum 0,5 százaléka legyen. Székely Gábor, az AutoWallis igazgatóságának tagja és egyben befektetési igazgatója szerint a mostani tranzakció támogatja ezt a célkitűzést.

Ifjabb Ádámosi nem először szállt be a cégbe. 2017-ben a Lehn Consulting révén lett az akkor még Altera néven működő társaság fő tulajdonosa, 2018-ban azonban eladta a részesdését a Wallis csoportnak. A vállalkozó az AutoWallis mellett a Plotinusban is jelentős szavazati joggal rendelkezik az AGY69 AG révén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!