Új részvénybesorolási rendszerrel rukkolt elő a Merrill

A Merrill Lynch ma bemutatta új részvényértékelési rendszerét, illetve az értékpapírpiaci elemzői számára kidolgozott, teljesítmény-alapú kompenzációs szisztémát.
NAPI, 2002. június 7. péntek, 15:31

A szeptembertől életbe lépő minősítési rendszerben a részvények ajánlása a teljes hozamtól és kockázattól függ, míg az elemzők új - szakértelemtől és a befektetőknek adott tanácsok hasznosságától függő - ösztönzői azonnali hatállyal érvényesek. A jelenlegi négy részvény-osztályzat helyébe három lép, azaz egy papír lehet vételre vagy eladásra ajánlani, s létezik a semleges besorolás is.
Az ügyfeleket megtévesztő minősítései miatt gyanúba keveredett legnagyobb amerikai brókercég az elmúlt hónapban kiegyezett New York állam főügyészével, s 100 millió dollár büntetés megfizetése mellett vállalta elemzési metódusának felülvizsgálatát is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK