Új részvények a BÉT-en: már nem kell sokat várni

Idén október 27-én sikeresen és eredményesen zárult a Duna House Holding Nyrt. nyilvános és zártkörű részvényértékesítése, amelynek keretében a magánbefektetők és intézmények jegyzési áron összesen 3,3 milliárd forint értékben nyújtottak be részvényvásárlási igényt. A társaság a mai napon kérvényezi a BÉT-től az első kereskedési nap kitűzését.
Napi.hu, 2016. november 8. kedd, 09:37
Fotó: Napi.hu

A zártkörű részvényértékesítés keretében 356.600 darab részvényt értékesítettek 3.960 forintos áron, összesen 1,4 milliárd forint értékben, így az október 28-i allokáció keretében a nyilvános értékesítéssel együtt 2,6 milliárd forint értékben került sor részvényértékesítésre. A 3.960 forintos végső ár az intézményi igények nagyságára és a részvények iránti későbbi kereslet fenntartására tekintettel került megállapításra.

A részvényjegyzés zárását követő pénzügyi elszámolás is sikeresen lezajlott november 3-án. A nyilvános jegyzésen résztvevők a jegyzési ár és a végső ár közötti különbözetet a forgalmazóktól visszakapták, az intézményi befektetők befizetéseit elszámolták.

A Duna House Nyrt. részvények (Ticker: DUNAHOUSE) besorolását és a kereskedés megkezdésének kitűzését a társaság a Budapesti Értéktőzsdénél a mai napon (2016.nov.08) kezdeményezi. A társaság részvényeivel történő kereskedés a BÉT döntése alapján néhány napon belül megkezdődhet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK