Új részvénykontraktusok lesznek a tőzsdén

A tőzsdetanács a tegnapi ülésén többek között foglalkozott az új egyedi részvénykontraktusok bevezetésével, valamint a Kékkúti részvények törlésével is. Ezenkívül sor került a 2000. december 31-ei vagyonhányad megállapításra.
Madarász János, 2001. május 3. csütörtök, 10:55
Fotó:

A közgyűlési döntés értelmében a Kékkút kérvényezni fogja tőzsdei kivezetését, amelynek időpontját a törvényi feltételek teljesülése esetén az BÉT ügyvezetője határoz majd meg. A tőzsde módosítja a tagi szabályzatot, ezentúl a BÉT a tőzsdei vizsgálatok eredményét átadhatja a Felügyeletnek. A tanács határozott a Garmond Capital, valamint a Wintrust brókercégek tőzsdetagságának a megszűnéséről, és foglalkozott Pleschinger Gyula a BÉT fb elnökének a lemondásával. A tőzsde közgyűlésén elhangzott távozás ezúttal írásban is megjött, Pleschinger a döntését a munkahelyi elfoglaltságokkal indokolta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK