A Richter és a Teva terméke egyaránt alendronát hatóanyagú, ám a készítményeket más-más eljárással állítja elő a két cég - derült ki a társaságok mai sajtótájékoztatóján. A párhuzamosan bevezetendő gyógyszerek a jogszabályi előírás minimumfeltételét teljesítve az originális verziónál 30 százalékkal lesznek olcsóbbak. (Ha egy generikus készítmény piacrészesedése eléri a 3 százalékot, akkor az egyébként 90 százalékos támogatásban részesített originális termék többletárát nem támogatja már az OEP. E termékkörben az originális szerek tavalyi forgalma 5,5 milliárd forintot tett ki, így ha a teljes piac átállna 1,5 milliárdot takarítana meg az OEP.) A Richter és a Teva azt reméli, hogy 1-2 éven belül az alendronát hatóanyagú termékek piacán 30-60 százalékos részesedést érnek el készítményeik. A Richter további három generikus készítményt vezet be, egy urológiai gyógyszert, egy harmadik generációs fogamzásgátlót és egy hormonpótló tapaszt. A Teva sem tétlenkedik, a magyar piacot az egyik legfontosabbnak tartó cég a következő három évben évi 15-20 generikus készítménnyel rukkol elő.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!