Új találatról számolt be a Mol

A Mol új találatot ért el Kazahsztánban a Fedorovsky Blokk Rozhkovskoye mezőjén - közölte az olajtársaság a BÉT honlapján.
MTI-Eco, 2014. május 26. hétfő, 18:34
Fotó: Reuters

A mező tesztelése során 1900 hordó/nap magas minőségű könnyű olaj és 1000 hordó/nap maximális kúthozamot értek. A Mol kifejti, hogy a korábbi kutatások a Bobrikovskiy és Tournaisian rétegek szénhidrogén készleteit célozták, ezért a mostani olajtalálat nem képezte részét a korábbi készletbecslésnek.

Ennek megfelelően az új találat szignifikánsan növeli a mező készletpotenciálját. Hogy mennyivel, annak számszerű becslése folyamatban van, a Mol azonban a kutatási és mezőlehatárolási program eredményei fényében a készletek további növekedésére számít a Fedorovsky Blokkban.

A Mol 27,5 százalékos részesedéssel rendelkezik a kazahsztáni Fedorovsky blokkban, partnerei a KazMunaiGas E&P (50 százalék) és a FIOC (22,5 százalék).

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK