Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A visszahívott igazgatósági tagok Köbli Gyula, Christian Riener, Soltész Gábor Gergő, Starcz Ákos, Oláh Márton és Kovács Zoltán. Közülük a részvényesek ötéves időtartamra újra igazgatósági tagnak választották Oláh Mártont és Soltész Gábor Gergőt, és új tagként beválasztották Landgraf Eriket, Mészáros Attilát és Vida Józsefet.

A felügyelőbizottságból visszahívott Lantos Csaba, Sebestyén István, Szabó Miklós és Kádár Tibor helyett Antal Kadosát, Harmath Zsoltot, Kovács Mónikát, Reiniger Balázst és Pórfy Györgyöt választották be a testületbe a részvényesek.

A közgyűlési határozatok akkor lépnek hatályba, amikor minden megválasztott tisztségviselőre vonatkozóan megérkezik az MNB engedélyező határozata, és minden, a közgyűlésen megválasztott tisztségviselő írásban elfogadta megválasztását.

Az auditbizottság tagjának Antal Kadosát, Harmath Zsoltot és Pórfy Györgyöt választotta a közgyűlés felügyelőbizottsági megbízatásuk lejártáig.

Az FHB egy másik közleményében arról adott tájékoztatást, hogy a 2016-os rendes közgyűlésen az igazgatóság külső tagjává választott Szabó Levente László a rendkívüli közgyűlést megelőzően arról tájékoztatta a társaságot, hogy a megválasztást nem kívánja elfogadni.

A rendkívüli közgyűlés összehívása előtt nem sokkal jelentették be, hogy a jelzálog-hitelintézet igazgatósági elnökének, Spéder Zoltánnak a többségi befolyása alatt álló A64 Vagyonkezelő Kft. október 14-én értékesítette az FHB Jelzálogbank Nyrt.-ben meglévő részesedését, Spéder Zoltán pedig ugyanezen a napon lemondott a társaságban betöltött tisztségéről.

Az A64 tulajdoni részesedése 14,354 százalék, szavazati aránya 16,554 százalék volt. A részvényeket a bankban már részesedéssel rendelkező jászszentlászlói Fókusz Takarékszövetkezet és a szentgáli B3 Takarék Szövetkezet vásárolta meg. A Fókusz Takarék új szavazati joga 9,9 százalék, a B3 Takaréké 7,627 százalék lett. Spéder Zoltánnak a tranzakciót követően fennmaradó közvetlen szavazati joga 0,017 százalék, közvetett szavazati aránya 0,319 százalék volt.

Az FHB Bankcsoport 200 millió forint adózás előtti nyereséggel zárta az idei harmadik negyedévet, adózott vesztesége 223 millió forintra csökkent az egy évvel korábbi 502 millióról, kilenchavi adózás utáni vesztesége pedig majdnem 70 százalékkal, 1,769 milliárd forintra mérséklődött. A csoport konszolidált mérlegfőösszege szeptember 30-án 561,2 milliárd forint volt, ami az előző negyedév véginél 9,1 százalékkal, a 2015. december 31-i mérlegfőösszegnél 24,7 százalékkal, 183,6 milliárd forinttal alacsonyabb.

Az FHB részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír hétfőn 513 forinton zárta a kereskedést, az elmúlt egy évben legmagasabb ára 785, a legalacsonyabb 385 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!