Idén 500 millió forinttal - a cégcsoport teljes forgalmának csaknem 1 százalékával - növeli a Rába Nyrt. árbevételét a német Kirchhoff autóalkatrészgyártóval aláírt megállapodás, amely alapján a győri társaság móri gyára 600 ezer személyautóba kerülő fém alkatrészt szállít a kétszázéves múltra visszatekintő német cégnek.

A Kirchhof-csoport árbevétele 1,15 milliárd euró, esztergomi gyárának forgalma eléri a 100 millió eurót. A megállapodás jelentősen hozzájárul a Rába alkatrész-üzletágának eredményességéhez (a jóval nagyobb futómű üzletággal e téren amúgy sincs probléma).

A délben megjelent hír nem hatott különösebben a Rába árfolyamára, a papírral ma 1300 forint körüli áron kereskednek a BÉT-en.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!