BUX
40021

Új vezérhelyettes a BÉT-en

A Budapesti Értéktőzsdének 2017. szeptember végétől Máté-Tóth István személyében új vezérigazgató-helyettese van. A szakember a kereskedésért és üzletfejlesztésért felelős vezetői pozíciót tölti be - adta hírül a BÉT.

Domokos László, 2017. október 5. csütörtök, 12:52

Szeptember 25-től Máté-Tóth István (képünkön) tölti be a Budapesti Értéktőzsde kereskedésért és üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettesi pozícióját.

Személyében egy olyan vezető kerül a BÉT-hez, aki több mint 20 éves tőkepiaci tapasztalattal rendelkezik. A Credit Suisse-nél, ahol több mint 18 évet dolgozott, részvény elemzőként kezdte, később a Fejlődő piacok részvényelemzési üzletág ügyvezető igazgatója lett, majd az Európai részvénypiaci elemzések terület a társvezetőjévé nevezték ki.

A BLT-re közvetlenül az Egyesült Királyságban működő Pénzügyi magatartási hatóságtól érkezik a vezető, azon belül is az Egyesült Királyság Tőzsdei bevezetések hatóságán dolgozott, ahol elsődleges piacokkal kapcsolatos irányelvekkel és szabályozásokkal foglalkozó területeket és projekteket irányított. Mindezek mellett a CFA UK karrierfejlesztési bizottságának volt önkéntes tanácsadó szakembere, ahol segítségével jött létre az ottani CFA női hálózat.

Az angolul és németül folyékonyan beszélő szakember Madlena Tamást váltja a vezérigazgató-helyettesi székben, aki a BÉT-en eltöltött 1,5 évet követően a vállalati szektorban folytatja szakmai pályafutását és kamatoztatja szakmai ismereteit.

Címlapkép forrása: BÉT.