Eszerint tovább bővül a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. 47 százalékos tulajdonában lévő Konzum Befektetési Alapkezelő által kezelt portfólió. Az alapkezelő átveszi a 11,9 milliárd forintos nettó eszközértékű Diófa Ingatlan Befektetési Alap kezelését a Diófa Alapkezelőtől - derül ki a BÉT honlapján ma megjelentetett tájékoztatásból. A tranzakció lezárásához az MNB hozzájárulása szükséges.

Az ingatlanalap elsősorban intézményi befektetők számára forgalmazza befektetési jegyeit, melyből két sorozatot bocsát ki: a nyilvánosan jegyezhető A, valamint a zárt, I sorozatú értékpapírt. Az alap tulajdonában van többek között az FHB Bank Üllői úti központi épülete (képünkön), a balatonalmádi Yacht Camping, egy összességében 6,3 hektáros, fejlesztés előtt álló terület Budakeszin, illetve egy összesen 6,4 hektáros ingatlan Balatonalmádi központjában. (A Yacht Camping üzemeltetését a Balatontourist veheti át a jövő nyári szezontól.)

A Konzum Befektetési Alapkezelő Zrt. az elmúlt hónapokban megszerezte a Metis és a Metis II. Magántőkealap, a Konzum PE Magántőkealap, a Konzum RE Ingatlanbefektetési Alap, továbbá a Diófa Ingatlanbefektetési Alap vagyonának kezelését, így a kezelt eszközök és befektetések összértéke meghaladja a 100 milliárd forintot - olvasható a bejelentésben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!