A részben Mihail Prohorov tulajdonában lévő orosz befektetési bank, a Renaissance Capital bejelentése szerint egy, a saját szakállára dolgozó részvénypiaci tradere 10 millió dollárt veszített a főnökei által nem engedélyezett ügyleteken, amelyeknek ráadásul az időzítése is rossz volt - írta a Bloomberg. Az orosz sajtó az évtized tőzsdepiaci pánikjától volt éppen hangos, amikor kiderült: Anton Sztenyin, a Renaissance egyik brókere 130 millió dollár értékű veszteséges pozícióban csücsül, melynek kiépítésére nemcsak engedélye, de fedezete sem volt. Sztenyin a befektetési bank egy ügyfelének a pénzét vette "kölcsön", hogy azzal hazardírozzon, sikertelenül. A Bloomberg, Sztenyin egyik, neve elhallgatását kérő kollégájától úgy tudja, a csaló brókert épp az a társaság bujtotta fel az engedély nélküli kockázatvállalásra, amelynek később kölcsönvette a befektetését, miután nem sikerült a vállalt célt elérnie a hirtelen jött tőzsdepiaci pánik miatt. A csaló bróker még azelőtt eltűnt, hogy felfedezték volna titkos ügyleteit - azóta sem találják. A Reniassance Capital által zárt pozíciókból fakadó veszteség megközelítőleg 10 millió dollár lett - közölte a társaság. A befektetési bank nettó profitja 2007-ben 340 millió dollár volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!