A világ tőkepiacai meglehetősen vegyes képet mutattak a BÉT zárása idején. A nyugat-európai indexek egyöntetűen a zöld tartományba vándoroltak át és 1 százalékot meghaladó pluszt mutattak. Amerikában azonban felemásra sikerült az indítás: a vezető indexek sora igencsak tarka volt. A BÉT-en kereskedőket is áthatotta az optimizmus szelleme, majd dühödten vásároltak bármit, ami nagyobb cégek részvényeire emlékeztette őket. A BUX egy-két kisebb botlást leszámítva menetelt felfelé egész nap; az index végül 20 820 ponton zárt, ami 2,3 százalékos pluszt jelent. A napi forgalom meghaladta a 25 milliárd forintot is. A vezető papírok mind emelkedtek. A harmadik napja folyamatosan emelkedő OTP szerdán újabb 5,8 százalékkal növelte értékét; az agresszív vevői nyomás 15,5 milliárdos forgalom mellett 6580 forintig lökte fel a papír árfolyamát, amely héten állt már 5900 forinton is. A Magyar Telekom papírok 2,2 emelkedéssel jutottak 751 forintra, míg a Mol 0,1 százalékkal 19 620 forintig drágult. A Richter annak ellenére növelte árfolyamát 1,4 százalékkal 31 950 forintra, hogy a kútba esett Polpharma üzlet miatt ma az ING-től kapott egy pofont; a bank elemzője 18 százalékkal, kerek 35 ezer forintra csökkentette a részvény célárfolyamát. A kisebb forgalmú papírok közül a legnépszerűbb Egis 0,3 százalékkal 15 400 forintig jutott, míg az FHB 3 százalékkal ugrott 1136 forintra. A nap nyertes címet az Econet vitte 6,7 százalékkal, majd ezt követte az RFV 6,25, és a Phylaxia 5,9 százalékos szárnyalása. A Rába továbbra is erős forgalom mellett 3,6 százalékkal ugrott 1429 forintra. A nap vesztese 4,1 százalékkal zuhanó Orco lett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!