A programba most belépő magyar cégek a növényvédő-szerekkel foglalkozó Chemark Kft., a mindenmentes tésztákat és olajokat gyártó Agri-Corn Kft., valamint az Első Pesti Malom- és Sütőipari Zrt. A programban 10 európai cég és két mexikói, illetve egy kenyai társaság kezdi meg idén a kétéves képzést. (Ebben a baloldali kormányok is verik a Fideszt.)

A BÉT 2016-ban kötött együttműködési megállapodást a Londoni Tőzsdecsoport kkv-képzésre fókuszáló leányvállalatával, az ELITE SpA-val, hogy a nemzetközi legjobb gyakorlatok átadására és a hazai sajátosságok megismerésére egyaránt alkalmas vállalkozásfejlesztési programot kínálhasson a növekvő magyar középvállalkozásoknak. Tavaly 10 magyar vállalat kapcsolódott be a programba.

A Budapesti Értéktőzsde célja, hogy egyre több magyar középvállalkozás induljon el az úton, amely a cégek hosszú távon fenntartható növekedéséhez, szintlépéséhez szükséges. Az ELITE program az ehhez szükséges legjobb tudást adja nemzetközi szinten. Ennek a folyamatnak fontos eleme újabb és újabb cégek becsatornázása a nemzetközi programba, ezért örömteli, hogy a legújabb körben is három sikeres hazai cég kezdi meg a képzést - mondta Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója.

Közölték, hogy az ELITE programhoz az évek során már több mint 850 vállalat csatlakozott európai és nemzetközi szinten 36 ország 35 szektorából, jelenleg 13 aktív résztvevővel Magyarország az egyik legtöbb cég által reprezentált ország. A BÉT és a Londoni Tőzsdecsoport célja a programmal egyaránt az, hogy minél több kkv ismerje a tőkeági finanszírozási formák széles skáláját és váljon tőzsdeképessé.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!