Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 4iG szeptemberben tett kötelező vételi ajánlatot az INNObyte Zrt. és leányvállalata, az Innoware Kft. többségi tulajdonának megszerzésére, amelyet a cég tulajdonosai elfogadtak.

Az INNObyte szoftverfejlesztő vállalatcsoport társaságainak tavalyi évi együttes árbevétele meghaladta a 3,3 milliárd forintot, adózás, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) pedig a 447 millió forintot. A 2014-ben budapesti székhellyel és pécsi fiókteleppel alapított társaság és leányvállalata csaknem 200 embert foglalkoztat.

Az akvizícióval a 4iG célja fejlesztési erőforrásainak és kompetenciáinak bővítése volt. Az INNObyte többségi tulajdonának megszerzése nagy mértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy a tőkepiaci társaság a Fintech, az Ipar 4.0, a mesterséges intelligencia-fejlesztés és a blockchain területén piacát bővítse.

A 4iG Nyrt. részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, árfolyama hétfőn 527 forinttal zárt. Az elmúlt egy évben a papír legmagasabb ára 962 forint, a legalacsonyabb pedig 285,5 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!