A forint 0,6 százalékkal gyengült az euróval szemben hétfő reggel, a tőzsdenyitás előtti percekig. A térségben nem a forint az egyetlen gyengülő deviza, a zloty szintén 0,6 százalékkal értékelődött le az euróval szemben, 40,235-re, az euró/cseh korona keresztárfolyama pedig 0,1 százalékkal 25,514-re nőtt.

Látható, hogy hiába kedvező a térség, régió kockázati megítélése egy a mostanihoz hasonló általános nemzetközi bizonytalansági hullám rendesen odavág a forintnak is - értékelte a devizapiaci helyzetet Sörös Csaba, a Takarékban elemzője. A szakember szerint a nap folyamán az euró/forint a 277-280-as sávba szorulhat, így jöhet még némi gyengülés, de 280 fölé egyelőre nem várja a kurzust.

A régiós gyengüléssel párhuzamosan az euró is tovább gyengül - a közös deviza a dollárral szemben újabb éves mélypontot ért el 1,2234-en a reggeli órákban, majd 1,23-ra korrigált, ami még mindig 0,4 százalékos euró-gyengülést jelent.

A svájci frank eurójegyzése is éves mélypontot ért el 1,4 alatt, majd halványan e szint fölé emelkedett újra. A svájci deviza így 198,80 forintot ér, a dollár 1,5 százalékkal 225,50 forintra ugrott fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!