A piaci konszenzus megteremtése érdekében a tőzsde igazgatósága megbízta Mohai György vezérigazgatót az előkészítő munkálatok folytatásával. Mohai a Napinak adott egy korábbi interjúban leszögezte, a BÉT többségi tulajdonosa, a Wiener Börse által bevezetni szándékozott Xetra rendszerrel olyan szereplőket lehetne a pesti tőzsdére csalogatni, akik még semmilyen formában nincsenek itt jelen, ami felpörgethetné a forgalmat is. A hazai brókercégek azonban attól tartanak, sérülnének üzleti érdekeik, mivel az új rendszer bevezetésével elsősorban külföldi intézményi ügyfeleket is veszthetnének.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!