"Egy nagyon jó hetünk volt Spanyolország miatt. Bár a problémák nem oldódtak meg, egyelőre úgy tűnik jó irányba haladnak a dolgok" - magyarázta a pluszok okait Koen de Leus, a KBC Group szakértője a Marketwatch-nak. A délután során a figyelem egyre inkább az Európa Tanács kétnapos brüsszeli ülésére fordult, ahonnan a piac további jó híreket vár a mediterrán országok adósságválsága elleni küzdelemhez.

A kereskedésre ezen kívül ugyanúgy hatással volt a tengerentúlról napvilágot látott gyenge munkaerőpiaci adat, mely szerint a várnál többen nyújtottak be munkanélküli segélyeket, mint a jól alakult philadelphiai feldolgozóipari index. A madridi IBEX-35 mindezek ellenére 0,35 százalékot esett a nap során, amiben szerepe volt annak is, hogy a tegnap jól teljesítő bankok közül például a Banco Santander ma már 1,6 százalékos veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. A milánói FTSE-MIB spanyol társához hasonló utat járt be és 0,3 százalékot ment lefelé, jó napja volt viszont a főbb tőzsdéknek, így a londoni FTSE-100 0,1 százalékot, a párizsi CAC-40 0,2 százalékot, míg a frankfurti DAX 0,6 százalékot erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!