AUDUSD

Az ausztrál jegybank holnapi kamatdöntő ülése felé közeledve az elemzők jelentős többsége az irányadó ráta szinten tartását valószínűsítette, míg a piaci szereplők vélekedése szerint az RBA 56%-os valószínűséggel faraghat ismét a kamaton az év második felében. S míg a jegybank vélhetően szárazon tarthatja majd a puskaport, az AUDUSD számára a júliusban jelentősen megugró építési engedélyek-, valamint a kedvezőbb kínai PMI mutató által előrevetített, élénkülő ausztrál export-kilátások lehetősége szolgált érdemi támogatással a nap első felében.

Míg az Aussie számára a 0,89-es szint továbbra is kiemelt támasznak tűnik rövid távon, a 21-napos mozgó- és a 0,9050-es szint által határolt zónából felfelé kitörve újabb tér nyílhatna meg az AUDUSD pozitív korrekciója előtt. A 0,89-es támasz törése esetén pedig a 0,88-as szint jelenhetné a következő megállót a devizapár számára.

AUDUSD
Kép: Admiral Markets

USDJPY

Bár az elmúlt hét utolsó napján közzétett -és nagyobb részben az energiaárak emelkedésének betudható- ötéves magasságokba emelkedő inflációs ráta egyelőre elmaradni látszott a japán jegybank által kitűzött 2%-os célszinttől; azonban hétfőn hajnalban, a jen a zöldhasúval szemben ismét gyengülni kezdett, miután a vártnál kedvezőbb beruházási adat újabb adalékkal szolgálhatott az Abenomics-ként elhíresült miniszterelnöki program lehetséges sikerével kapcsolatban.

A beruházások élénkülése és a tervezett fogyasztási adóemeléshez szükséges kormányzati támogatás ismét felerősíthette az átfogó reform-program keresztül vitelére vonatkozó várakozásokat; míg a jen ismételt gyengülése mögött részben az áfa-emelés hatásait ellensúlyozni kívánó, újabb gazdaság-élénkítő intézkedések lehetőségei-, illetve az ezzel kapcsolatos befektetői várakozások állhattak.

Az 50-napos mozgóról elrugaszkodó kurzus markánsan áttörte a rövid távú csökkenő trendvonalat, így amennyiben a jen gyengülése folytatódna, a továbbiakban a lélektani 100-as szint, majd a 101,30-as ellenállás állhatna az USDJPY útjába; míg a 96,70 továbbra is fontos ellenállást jelenthet.

USDJPY
Kép: Admiral Markets

AUDUSD, USDJPY - technikai elemzés 2013.09.02.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.
Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne: esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!