Újabb OTP-rekord, érdemes még beszállni?

15 ezer forint az új OTP-csúcsárfolyam. A bankpapír ára most már fundamentális és technikai szempontból is megfelelő helyen van
Herman Bernadett, 2019. december 5. csütörtök, 12:12
Fotó: Napi.hu

Csütörtökön újabb rekordot döntött az OTP árfolyama. A bankpapír egészen 15 ezer forintig emelkedett napközben, ez az új történelmi csúcs. Az elemzők számítottak arra, hogy a szerdai csúcsdöntés után tovább nő az árfolyam, könnyen lehet azonban, hogy hamarosan megáll az emelkedés.

"Jól teljesít a cég, és relatíve olcsó volt a részvény, az eredmény is tovább bővülhet, ez okozta az árfolyam-emelkedést" - mondja Miró József, az Erste Befektetési Zrt. stratégája. A 15 ezer forint körüli árfolyam már technikailag és fundamentálisan is megfelelő. Lehet még emelkedés, de ez már reális szintnek számít.

A bank harmadik negyedéves eredménye kiváló lett, meghaladta az elemzői várakozásokat. Az akvizíciók terén is élen jár a hitelintézet a régióban, és ezek hatása is egyre inkább megmutatkozik a profitjában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tlg01, 2019.12.05 12:53

JÓ HÍR:)
ezt kellett VOLNA vennetek
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html