Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hírre hétfő délelőtt tovább gyengült a bitcoin jegyzése, miután a múlt héten 20 százalékkal esett az árfolyama a dollárral szemben. Hétfőn 8400 dolláron indult a kereskedés a bitcoinnal, röviddel 10 óra előtt 7880 dolláron állt, eddigi napon belüli mélypontja 7695 dollár volt.

A Citigroup pénteken jelentette be, hogy blokkolja a kriptovaluták vásárlását az általa kibocsátott hitelkártyákkal. Az intézkedés globális szintű, azaz valamennyi ügyfelére vonatkozik a világon. Hasonló döntést hozott a JPMorgan Chase és a Bank of America Corp. (BofA), illetve még januárban a Capital One Financial Corp. (Jó oka van a hirdetéscenzúrára a Facebooknak.)

A Lloyds Banking Group szóvivője vasárnap emailben közölte, hogy a legnagyobb brit jelzáloghitelező megtiltja hitelkártyáinak a használatát kriptovaluták vásárlására - számolt be a Telegraph című brit lap. A Lloyds szóvivője bejelentette azt is, hogy az intézkedéshez csatlakozott a Bank of Scotland, a Halifax és az MBNA pénzintézet is.

Elemzők szerint azért a szigorúság a bankok részéről, mert attól tartanak, hogy ha a bitcoin, vagy más kriptovaluta árfolyama esni kezd, klienseik komoly árfolyamveszteséget szenvednek el, az pedig megnöveli a rossz hitelek nagyságát a hitelkártyákon.

Fotó forrása: Pixabay

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!