A Dow indexe 154 ponttal - azaz 0,9 százalékkal - 17 959 pontra, míg az S&P-500 0,4 százalékkal 2079 pontra emelkedett, amelyek újabb csúcsokat jelentenek. A Nasdaq 0,3 százalékos erősödést tudott felmutatni.

A nap legnagyobb vesztesei az energiaipari részvények voltak hétfőn, miután az olajár - átmeneti emelkedés után - ismét nagyot esett.  Este, az amerikai kereskedés végén a Brent olaj ára hordónként alig 60 dollár fölött,  azaz több mint 2 százalékkal a pénteki zárás alatt járt, míg az amerikai WTI nyersolaj ára hordónként 55,30 dollár volt, 3,2 százalékkal olcsóbb a péntekinél.

Az olajárak hétfői esése a szaúdi olajügyi miniszter kijelentésének volt tulajdonítható. A miniszter közölte, hogy nincs olyan kitűzött olajár, amelynél a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) csökkentené a termelését, mivel a túlkínálatot mások túltermelése okozza.

Az S&P-500 indexben szereplő energiaipari vállalatok részvényeit követő alindex hétfőn 1,6 százalékkal gyengült. A Chevron és az Exxon Mobil részvényei 1,4, illetve 0,8 százalékkal gyengültek.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!