A hét végére elfogytak az eladók, a BUX 152 pontos emelkedés után 18199 ponton zárta a pénteki kereskedést. A vezető részvények közül messze a Richter forgalma volt a legnagyobb, miután olyan hírek terjedtek el, hogy az MSCI indexeinek számításánál bekövetkezett változásoknak köszönhetően a gyógyszergyár részvénye november végén biztosan visszakerül az indexbe. A papír forgalma meghaladta a négymilliárd forintot, árfolyama pedig 1,1 százalékkal 3660 forintra nőtt. Ennél is nagyobb emelkedést könyvelhetett el a Magyar Telekom papírja, két százalékkal 315 forintra erősödött zárásra.

Az OTP többször próbált emelkedni, ám megfelelő ösztönzők híján végül mérsékelt pluszban 4239 forinton végzett. A Mol továbbra sem szakadt el a 16 ezres szinttől, ma kissé erősödve 16190 forinton zárt. Tovább tart ugyanakkor az Egis jó formája, a kisebbik gyógyszergyártó részvényéért 21275 forintot adtak a nap végén. Ezzel egyre inkább úgy tűnik, ismét emelkedő pályára tud állni a papír.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!