Nem büszke a számaira a Synergon - jelentette ki a gyorsjelentést értékelő sajtótájékoztatón Czakó Ferenc, a cég elnöke. Az Atos árát a negyedik negyedévben fizetik ki, vagyis a készpénzes ügylet nagysága nem volt kikövetkeztethető a ma közzétett számokból. A friss szerzemény tavaly ötmillió eurós eredményt ért el, s az idén is pozitív szaldóra számítanak, de mivel kevesebb, mint két hónapra konszolidálja a Synergon, a tőzsdei cég éves eredményére nem lesz jelentős hatással. Az éves számoket egyébként nagyon nehezen tudja megjósolni a Synergon, ugyanis egy sor projektről és megrendelésről nem tudni, mennyi teljesül belőlük az idén, s mennyi csúszik át jövőre. Többek között ilyen az a még folyamatban lévő IHM-pályázat is, amelyet 7,3 ezer végpont létesítésére írtak ki, s amelyen a Synergon is indult. A negyedik negyedéves teljesítményt bizonytalanná teszi a fiktív számlázás vádjával a volt vezérigazgató, Szalóczy Zsolt elleni per is. A jogi eljárás valószínűleg még az idén lezárul, s akár az is elképzelhető, hogy adóhiányt is megállapítanak. A Synergon igyekszik profitálni az informatikai cégek gyengélkedéséből, az alulértékelt vállalkozások láttán újabb akvizíciókat tervez a társaság. Czakó Ferenc szerint nagyon valószínű, hogy már a folyó negyedévben bevásárol a Synergon, ám azt egyelőre nem tudni, hogy külföldi vagy magyar vállalatot szemelt-e ki a tőzsdei társaság. Holnap holnap zárul le a Synergon-papírok dematerializációja, az előzetes adatok szerint a részvények mindössze 2-3 százalékát nem cserélték be tulajdonosaik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!