Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hétfőn a délelőtti órákban 330,67-ig gyengült a forint a közös európai pénzzel szemben, amivel új történelmi mélypontot ért el a magyar deviza. Bár később visszatért a devizapár kurzusa a 330 forintos szint alá, de továbbra is a közelében mozog: 329,88 forintnál járt az euró jegyzése délután háromnegyed három körül.

Délelőtt a dollárral szemben is megugrott az árfolyam, 284,33 forintig, délutánra azonban kicsit lejjebb jött a kurzus, így 283,69 forintot kértek a zöldhasúért a bankközi devizapiacon.

A svájci frank/forint árfolyama is az euróéhoz és a dolláréhoz hasonló pályát írt le, azaz délelőtt, nagyjából azonos időben a másik két kurzushoz hasonlóan volt egy kiugrás az árfolyamban. Az alpesi deviza jegyzése 286,61 forintig szaladt, ahonnan a kora délutánra 285,24 körüli szintre jött vissza.

A hajnali óráktól fogva szinte folyamatosan erősödik a dollár az euróval szemben, a devizapár kurzusa 1,1633 dolláros euróárfolyamnál járt kora délután.

A Portfolio.hu idézte az Erste bank elemzői kommentárját, miszerint ha az MNB kommunikációja nem változik, vagy nem javul érdemben a nemzetközi hangulat, akkor a forint tovább gyengülhet. Elemzők szerint ha a jegybank belátja, hogy lépnie kell, és hajlandó változtatni jelenlegi ultra laza politikáján, akkor a forint hirtelen nagyot erősödhet a fizetési mérlegünk többletének köszönhetően.

Képünk forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!