Újabb 2,6 millió autó javítására kapott engedélyt a Volkswagen

A német szövetségi gépjármű nyilvántartó hivatal, a Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) további 2,6 millió, a dízelbotrányban Európában érintett autó javítására adott engedélyt pénteken a Volkswagen konszernnek.
Papp Zsolt, MTI-Eco, 2016. november 4. péntek, 13:50
Fotó: MTI/EPA

Az engedély birtokában a szakszervizek megkezdhetik az 1,6 literes EA-189 sorozatú dízelmotorok átalakítását. Az alig egy órás művelet a vezérlő szoftver frissítését és egy új részegység beépítését foglalja magában. Az érintett járművek tulajdonosait az elkövetkező hetekben értesíti a konszern a visszahívásról.

A Volkswagen dízelbotránya világszerte 11 millió, Európában 8,5 millió autót érint. Az 1,2 literes és a 2,0 literes dízelmotorok csak szoftverfrissítést igénylő javítását a KBA már korábban engedélyezte.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK