Megállapodás született arról is, hogy a Társaság a Kollektív Szerződés alapján fizetett többlet-végkielégítés mértékét 2011-2014 között több lépésben az egyharmadára mérséklik. A cég ugyanakkor 2010-ben 1,5 százalékos bérfejlesztésnek megfelelő mértékű éves célprémium keretet biztosít a dolgozóknak. A létszámleépítés 400 munkavállalót érint, mely azonban nem tartalmazza a vezetői és a nyugdíjazással megvalósítható munkaviszony megszüntetéseket - áll a közleményben. Az elbocsátási költségek teljes összege megközelítőleg 7 milliárd forint, melynek döntő hányadát 2009. negyedik negyedévben könyvelik el, és csak a kisebbik rész terheli a 2010-es évet. A leépítés pontos létszámát és az elbocsátási költségek pontos összegét az év végén, a részletek ismeretében közli a társaság. A döntés eredményeként 2010-re mintegy 6,5 milliárd forintos megtakarítást várnak a 2008. évi, végkielégítéssel kapcsolatos ráfordítások nélküli Teljes Munkaerő Menedzsment (TMM) költségekhez képest, amely több mint 5 százalékos költségcsökkentést jelent két év alatt. Tavaly az anyavállalatnál valamint a magyar leányvállalatoknál a TMM költség 121 milliárd forintot tett ki a végkielégítések nélkül.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!