A Wachovia bejelentése szerint az elmúlt negyedév során 1,3 milliárd dollár értékű veszteséget halmozott fel a másodpiaci válság kapcsán, és további veszteségekkel számol, amire úgy készül fel, hogy mintegy 600 millió dollárt különít el a negyedik negyedévben. A Wachovia bejelentése szerint csak októberben újabb 1,1 milliárd dollár értékű eszköz hátterű hitelveszteség érte a bankot. A cégvezetés a negyedik negyedévre 5-600 millió dolláros, hitelekből származó veszteséggel számol. A Wachovia részvényei a bejelentést követően zuhanásnak indultak a New York-i tőzsdén, a kereskedés első harmadában masszívan a csütörtöki záróár alatt 3,5 százalékkal jegyezték a bankpapírt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!