Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az igazságügyi minisztérium és egyes amerikai szövetségi államok a BofA által folyósított rossz minőségű jelzáloghitelek ügyében vizsgálódik, amelyek a pénzügyi válság alatt okoztak komoly gondot.

A WSJ-nek nyilatkozó források szerint a BofA javasolta a 12 milliárd dolláros bírságot, amelyből 5 milliárd dollár közvetlenül a károsult fogyasztók megsegítésére költenének, például a jelzáloghiteleik törlesztő részletének csökkentésére.

A kormány részéről azonban keveslik a 12 milliárd dollárt, szerintük ennél többet kellene fizetnie a banknak. A héten több találkozó is volt, de nem sikerült megegyezni, tehát még per is lehet a vizsgálat után.

A BofA a pénzügyi válság kitörése óta már több mint 60 milliárd dollárt fizetett ki büntetésként vagy kártérítésként különböző ügyekben. Korábban már a szövetségi jelzáloghitel-piaci felügyelet (Federal Housing Finance Agency) is kapott tőle 6 milliárd dollárt.

A BofA vezérigazgatója, Brian Moynihan az előző héten úgy nyilatkozott, hogy az igazságügyi minisztérium vizsgálata az utolsó nagy jogi ügye a banknak, de a Wall Street Journal pénteki írását sem a BofA, sem a minisztérium nem kommentálta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!