Újabb cég hagyja ott a magyar tőzsdét

A Plotinus bejelentette, hogy augusztus 15-én részleges kivezetésre kerültek a törzsrészvényei.
Domokos László, 2017. augusztus 16. szerda, 08:35
Fotó: Napi.hu

Ma reggel a Plotinus Holding Nyrt. közölte, hogy az áprilisban elhatározott alaptőke-leszállításnak megfelelően - melyet a Cégbíróság július 31-én bejegyzett - augusztus 15-én a törzsrészvények a Budapesti Értéktőzsdéről részleges ki lett vezetve.

A bejelentés szerint a törzsrésvények száma 928 684 darabról 494 236 darabra csökkent, az összes részvényszám pedig 521 175 darabra csökkent. A jegyzett tőke ezzel párhuzamosan 238,91 millió forintról 130,29 millió forintra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK