A frank erősödését a svájci statisztikai hivatal által közzétett külföldi devizatartalék adatoknak tulajdonítják a piacon. A svájci külföldi devizatartalékok májusban svájci frankban kifejezve 232,4 milliárd frankra emelkedtek az áprilisi 153,6 milliárdról, ami jól mutatja milyen hatalmas összegeket fordított a svájci jegybank a frank erősödésének megfékezésére. Piaci megfigyelők nem észleltek aktivitást a svájci jegybank részéről a frank erősödésének megakadályozására.


A frank euróval szembeni erősödésével párhuzamosan a forint 204 forintos svájci frank jegyzésről 207 forint környékére gyengült. Ez valamivel kisebb, mint az eddigi csúcs, mert a forint a múlt hét végi szintekhez képest erősödött az euróhoz viszonyítva.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!