A tengerentúli tőzsdék gyengülése fokozódott a spanyol leminősítés hírére, és körülbelül 1 százalékos mínuszban álltak magyar idő szerint fél nyolc előtt.

Az euró amúgy sem acélos formáját még jobban megtépázta a hír, a csütörtöki 1,2362 körüli euró/dollár jegyzés péntek délután 1,2295 dollárig ereszkedett.

A nyersolaj árupiaci jegyzése is csökkent, a fekete aranyat nap közben még 75 dollár fölött adták-vették a határidős piacon, este felé azonban 74 dollár alá süllyedt az árfolyam.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!