Újabb csúcsokon az amerikai indexek

Többek között a csökkenő olajárnak köszönhetően emelkedéssel zártak tenap a tengerentúli indexek. A Dow 23 pontos emelkedést követően március óta nem látott magasságban 10 573 ponton állt a kereskedés végén.
Mezősi Tamás, 2004. november 19. péntek, 07:53
Fotó:

Az ipari indexet leginkább az Altria támogatta az emelkedésben, a Philip Morris anyavállalata 2 százalékos erősödésével a nap egyik kedvenc részvénye volt. Úgy tűnik, a piac hisz abban, hogy a dohánygyár feje fölül hamarosan elvonulnak a bírósági perek árnyai.
A technológiai szektorban az Intel és az Applied Materials gyökeresen különböző előrejelzést produkáltak a chipágazat jövőjét illetően. Ez azonban nem bizonytalanította el a befektetőket, a Nasdaq 4,6 pontos emelkedéssel tíz hónapos csúcsra 2,104.28 pontra küzdötte fel magát. Az S&P 500 1,183.55 pontra emelkedett.
Az Amerikában irányadó könnyűolaj ára 46,22 dollárra esett a New York-i árutőzsdén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK